Κανοπούλου 24, Άργος Ορεστικό
2467 042063

HIIT: Διαλειμματική προπόνηση

Είναι η προπόνηση κατά την οποία εκτελούνται διαδοχικά διαστήματα άσκησης από 30’’ μέχρι 5 λεπτά περίπου, τα οποία διακόπτονται από διαλείμματα διάρκειας από 1 εως 5 λεπτά, ανάλογα με τον στόχο της προπόνησης. 

Τα οφέλη της διαλειμματικής προπόνησης είναι πολλά. Κάποια από αυτά συνδέονται με τον μεταβολισμό καθώς έχει αποδειχθεί πως ο μεταβολικός ρυθμός μετά από μία διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης είναι αυξημένος έως και 24 ώρες μετά την άσκηση.

 Ένα άλλο πολύ σημαντικό όφελος της HIIT είναι η βελτίωση της καρδιακής πίεσης.

Η προπόνηση αυτή φαίνεται να έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην καύση του λίπους. Παρόλο που κατά τη διάρκεια της άσκησης η κατανάλωση θερμίδων συνήθως είναι μικρότερη από ότι μιας συνεχόμενης προπόνησης λόγω της μεγάλης διαφοράς στην διάρκειά τους, φαίνεται πως η συνολική καύση λίπους είναι μεγαλύτερη στην διαλειμματική προπόνηση.

Ίσως το μεγαλύτερο όμως θετικό στην HIΙΤ προπόνηση είναι ότι κάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να ασκούνται και τους ήδη ασκούμενους να αθλούνται συχνότερα. Αυτό συμβαίνει κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, καθώς είναι δύσκολο μέσα στην πίεση της καθημερινότητας για τους περισσότερους να γυμναστούν. Αλλά η ιδέα μια ολιγόλεπτης άσκησης με τα ίδια και περισσότερα όπως έχει αποδειχθεί οφέλη είναι ελκυστικότερη στους ανθρώπους οι οποίοι όλο και περισσότεροι την υιοθετούν .

pilates_has_your_back
Scroll to Top