Κανοπούλου 24, Άργος Ορεστικό
2467 042063

Pilates

Η μέθοδος Pilates είναι μια μορφή άσκησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση των μυών και τη βελτίωση της στάσης του σώματος και της ευλυγισίας. Μπορεί να εκτελεστεί με ή χωρίς εξοπλισμό, όπως το reformer Pilates και το mat Pilates. Τα όργανα με αντιστάσεις ή ελατήρια παρέχουν μια επιπλέον μυϊκή δύναμη στο σώμα.

Για να χρησιμοποιήσει κανείς αυτά τα όργανα, χρειάζεται να μάθει να τα ελέγχει. Βοηθούν ουσιαστικά το σώμα να εκτελεί τις ασκήσεις με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και να αποκτήσει μυϊκό έλεγχο μέσω του ελέγχου του οργάνου, που είναι ο τελικός στόχος. Κάθε μορφή του Pilates περιλαμβάνει ακριβείς κινήσεις και καλό έλεγχο της αναπνοής. Είναι μια ολοκληρωμένη γυμναστική που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα, αν και επικεντρώνεται κυρίως στον κορμό και την οσφυϊκή περιοχή.

Ο Joseph Pilates εισήγαγε αυτήν τη μέθοδο εκγύμνασης πριν περίπου 100 χρόνια ως μέθοδο αποκατάστασης για τους τραυματισμούς των χορευτών. Είναι μια μέθοδος που θα σας βοηθήσει να εκτελείτε καλύτερα οποιαδήποτε δραστηριότητα, δυναμώνει και σταθεροποιεί το σώμα σας και βελτιώνει σταδιακά την κίνηση, τη στάση και την ευλυγισία.

Όπως και με άλλες μορφές άσκησης, το Pilates έχει αποδειχθεί ότι έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία. Αναλύσεις σε μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που εκτελούν τη μέθοδο Pilates έχουν μείωση στα συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους και κόπωσης, καθώς επίσης αύξηση στα επίπεδα ενέργειας.

pilates_has_your_back
Scroll to Top